vendredi 27 juillet 2007

Lama's kanongoda Kardemumma kaka

Lättlagad och supergod kardemummakaka

Ingredienser:
-4 dl vetemjöl
-1 1/2 dl strösocker
-2 tsk bakpulver
-2 tsk mald kardemumma
-150 gram smör
-2 dl filmjölk
-1 ägg
-1-2 msk smör till formen
-1-2 msk ströbröd till formen
-3 msk pärlsocker
Gör så här:
Blanda mjöl, socker, bakpulver och kardemumma i matberedaren eller för hand. Skär matfettet i mindre bitar och finfördela det i mjölblandningen. Vispa samman filmjölk och ägg. Rör sedan snabbt ihop hela smeten. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Strö över pärlsocker. Grädda på galler i nedre delen av ugnen som ställs på 175 grader värme i ca 30 min. Låt kakan stå kvar en stund i formen innan kanten lossas.
Kakan kan serveras som den är eller med en klick grädde och lite bär.
Det blir ca 12 bitar.
Jag gör den med äpple i också, blir kanongott och snyggt med om man lägger tunna äppelklyftor i snyggt mönster. Jag tar yoghurt istället för fil

Aucun commentaire: