lundi 23 juillet 2007

Rosendals morotskaka

Kaka
2,5 dl solrosolja eller annan olja med neutral smak
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1/2 tsk nyriven muskot
1 tsk kanel
( 1/2 - 1 dl grovt hackade valnötter )

Topping
150 g smält avsvalnat smör.
200 g Philadelphia ost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsockersaft och skal från 1/2 citron



- Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen ett i taget.
- Blanda de övriga torra ingredienserna och rör ner dem i smeten .
-Häll smeten i en smord och bröad form c:a 23 cm i diameter.
- Grädda kakan i 200 grader i c:a 40 - 45 min.
- När kakan har svalnat vispas alla ingredienserna till toppingen till en luftig smet ( tillsätt citronsaften när smeten har tjocknat )
- Bred smeten över kakan. Låt kakan stå kallt så att toppingen stelnar något.
Jag (Kokospricken,som jag lânade receptet i frân) brukar göra toppingen när kakan är inskjutsad i ugnen och låter den sedan stå och stelna till sig i kylen så att den är lättare att breda över kakan.
Hoppas det smakar! Tack Kokospricken för lânet av receptet.

1 commentaire:

Anonyme a dit…

Hej! Självklart får du låna receptet (det är ju faktiskt inte ens mitt). Morotskakan är riktigt smarrig och rekommenderas verkligen. :)