dimanche 2 septembre 2007

En lördagskväll

I gâr kväll drog jag med V och âkte till en liten by och ât middag pâ en liten typisk fransk restaurang ( rutiga gardiner och dukar och en man med mustash)
Jag tog Andouillette au Chablis och V tog en Pavé de Boeuf ( en fin och tjock köttbit) med kantarell sâs.
Till det, ett dilemma!
Man mâste ju ta en fin flaska till det , men i dag kan man ju inte dricka en halv flaska och sedan köra hemât, jag vâgar inte det i alla fall.
Dâ säger Mustachmannens servitris, en trâdsmal tjej med otroligt gröna smaragd ögon
- Ni kan ta en flaska och fâ med er det Ni inte dricker upp med er hem i en liten pâse ( när man ser priserna sâ hade vi känt oss tvugna att dricka upp den)
Sâ efter varsin rätt och efterrätt ( Moelleux au Chocolat med vaniljglass och vispgrädde med citronsmak) och tvâ glas vin sâ struttade vi ut i frân restaurangen med vâr flaska i en liten gâ -bort-present- pâse!

4 commentaires:

Anonyme a dit…

Underbar flexibilitet, tänk om svenska restauratörer kunde ta efter detta. F.ö. mysig blogg.

Lillie plein damour a dit…

Tack!
Ja, det är schysst, fast alla restauranger har inte det här.

Det är ett mycket bra koncept, och jag tror att han kommer att sälja fler flaskor annars kan man ju ta vin per glas men det var billigare att ta en flaska.
När vi var i Norge sâ var det samma koncept men vi lämnade flaskan tom och gick tillbaka till hotellet.
Tack

Nässelblom och choklad a dit…

Det är ju suveränt! Jag har varit på restauranger där man kan ha sin flaska stående till nästa dag osv. Men det förutsätter att restaurangen ligger nära och att man är stammis. Det lät som en trevlig kväll...

Lillie plein damour a dit…

Hej Nässelblom & Choklad. Ja visst är det härligt!
Här, när man gâr pâ disco sâ kan man fâ ett glas med ingângsbiljetten och är man flera sâ kan man ta en flaska och den kan sparas ( inte om det är Champagne) tills nästa gâng.
Soliga hälsningar och Bon appétit.