samedi 8 décembre 2007

Vad skall vi skylla pâ nästa gâng?

En 16 ârig pojke fälls till marken och överröses med sparkar och slag mot huvud och bröst av flera personer, när de slutar sâ är 16 âringen medvetslös
Dâ gâr en person tillbaka till festlokalen där allt började och fortsätter och hjälpa till att städa och de andra tar T-banan hem, sâ där som mânga ungdomar gör efter en kväll ute.
Skillnaden med kvällen är att 16 âringen sedan avlider av sina omfattande skador.

Händelsen skakar ett land och till och med utomlands kan vi läsa om mordet.
Varför?
För att det var överklass pack av hormonstinna 15- âringar som hade en fest med alkohol pâ 60 pers en fredagskväll utan nâgra vuxna med?
Kan överklassen inte vara vâldsamma? Ar familjerna för fina för att inte dricka?
Ser de sina större syskon gâ pâ kända barer i hoppet av att bli tagen pâ bild och sedan komma med i tidningen för att sedan bli känd? Känd för vad? För att tillhöra samma klass, överklassen.
Hade detta hänt i en stadsdel med hög kriminalitet och mycket vâld sâ hade det fâtt en liten kolumn i DN, nu när det handlar om stora affärsfamiljer, dâ fan fâr man publicitet, kanske inte
den bästa men ändâ.
Fast i vanliga fall sâ har föräldrarna inte râd att hyra en lokal och bjuda in ett 50 tal andra ungdomar pâ buffé, för att fira en 15 âr dag
I dag sâ är föräldrarna upprörda och förstâr inte hur deras barn kan ha gjort nâgot sânt här och 16 ârigarna själva mâr dâligt, ja vad fan, är det inte normalt att mâ dâligt, de har sparkat i hjäl en annan 16 âring, och de nekar?
Familjerna har fâtt flytta till hemlig ort.
Ursäkta mig, men hade de râd att sätta sina barn pâ de dyraste privatskolorna och köpa märkes skor för flera hundra euros sâ tror jag att "flykten till hemlig ort "innebär att de nu är i sommarstugan i Spanien eller i Aspen i USA.
Jag fattar heller inte som förälder hur man sedana kan gâ ut i media och berätta att man är hotad....kan man inte sätta sig in i omgivningens situation?
Som föräldrarna till den avlidne och hans familj? Visst mâste man förstâ att de har rätt att vara arga, deras son blev i hjälslagen av pojkar som nekar och de vet inte ens varför de slog ner honom.
Visste de âtalades föräldrar inte att deras barn var ute och muckade pâ helgerna?
Hur kan man undgâ att se att ens barn är vâldsamt? En av dem blev avvisad frân en privat skola. (Men det var nog inte hans fel utan lärarnas fel)
Som förälder har man ansvar över sina barn, man hâller koll pâ vem de är med, vad de gör och när de kommer hem.
"De visste inte att de dödade pojken och de skyller de pâ varandra?"
Advokaten säger att mord är för stort ord och att vâllandes till annans död nog är bättre uttryck."
Uttryck pâ vadâ? Att 5 personer slog i hjäl en jämnârig , inte var med flit utan de râkade göra det?
Eller de 15 âringarna i Rödby, som absolut inte,nästan aldrig,aldrig, var ute och muckade, hotade och skrek, âkte moped över gräsmattor sena kvällar och skrämde folk, de satt minsann hemma varenda kväll och läste bibeln och att 50 âringens familj bara överdrev när de talade om hur rädda de var.
Ungdomarna var polisanmälda och föräldrarna visste om det, men nu gâr de ut i tidningarna med bild pâ den avlidne och säger att han är oskyldig.
Pâ franska säger jag: Mais il se fout de la gueule du monde!
Att en pappa gâr och hämtar ett gevär säger väl bara hur rädd han var?
Vad fan skall vi skylla pâ nästa gâng? När skall föräldrarna börja visa ansvar?
Det är vi som kan hindra sâdant här!

4 commentaires:

Larssons a dit…

Jag instämmer i alla dina ord.

Lillie plein damour a dit…

Vad du är gullig ,kompis.
Saknar dig.Vi var ju som änglar när vi var mindre? Inte skakade Göteborg när vi kom in till stan?
;-)

Larssons a dit…

Jodå, av alla läckra killar som rusade efter oss snyggingar. Eller hur???!!!!

Lillie plein damour a dit…

Jo det förstâs, som i somras när vi gick till SOHO, ALLA tittade ju pâ oss läckerbitar eller hur?