lundi 26 janvier 2009

Homemade


Galette des Rois au Frangipane, merci Marmiton!!
2 smördegar (utkavlade)
En läggs i bottnen och sticks med gaffel, lägg den i en ugnssäker form utan bakpapper
Sedan blandar man 140g mandelmjöl med 75 g smör och 1 dl socker och tvâ ägg och lägger blandningen pâ och sâ glömmer man inte att lägga i en fêve, sedan tar man smördeg nummer tvâ och gör streck pâ innan man täcker krämen med den.
Pensla sedan pâ en ägggula pâ locket och in i ugnen pâ 180 grader i 10 minuter, det stâr 200° i 20 minuter men jag tycker att det är för mycket, för om man har den inne mindre kan den värmas pâ, för den borde ätas varm.
När jag ringde bageriet för att beställa en sâ kostade den 28€ för 8 pers, alldelles för dyrt när man tänker pâ priset pâ basvarorna, sâ jag gjorde den själv.

Aucun commentaire: