mercredi 27 mai 2009

Helgens dessert


Vi är bortbjudna och jag skall ta med desserten, jag har valt att göra Fluffiga mandeläpplen
För 4 personer

6 st äpple,
150 gram sötmandel
100 gram rumsvarmt smör
1 dl râsocker
0,5 st citron
2 st ägg
Tillagning
1. Smörj en ugnsfast form.
2. Mal mandeln. Tvätta citronen och finriv det gula skalet av halva citronen. Pressa ur 1/2 msk saft.
3. Skala äpplena, kärna ur dem och skär i klyftor. Lägg dem i formen.
4. Rör smör och socker fluffigt med elvisp. Rör ner citronskal och saft.
5. Värm ugnen till 200 grader.
6. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner gulorna, en i taget, i smörblandningen. Rör ner mandeln. 7. Vispa äggvitorna hård och vänd ner dem i smeten. Klicka och bred smeten över äppelklyftorna.
8. Grädda i ugnen ca 25 minuter tills äpplena är mjuka och täcket fått fin färg. Täck med folie på slutet om täcket verkar bli för brunt innan äpplena är färdiga
Receptet är hämtat frân Tasteline

Aucun commentaire: