Jag provade dessa i gâr och det gâr lätt att göra och det är sâ gott, jag hade nâgra färska hallon pâ ocksâ, och det blev jättegott.
Börja med Marsankrämen:
2 äggulor
2 dl mjölk
1 msk maizena
1 msk socker
1 msk vaniljsocker
Blanda allt utom vaniljsocker i en kastrull och sjud upp till en tjock kräm.
Koka dock ej. Häll i vaniljsockret och blanda. Låt stå medan du gör muffinsmeten.
Muffinsen:
1 ägg
1 dl socker
2 dl mjölk
6 msk rapsolja (neutral i smaken)
2 tsk bakpulver4 dl mjölEn nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. ((Gör Marsankrämen först)) Vispa ägg och socker poröst med en elvisp. Häll i mjölk och olja. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål och häll över det i äggblandningen. Rör ordentligt så att det inte är några klumpar kvar, vispa dock ej. Ställ ut ca 20 muffinsformar på en plåt och fyll dem till hälften med smeten. Lägg i en klick marsankräm i varje muffins och grädda i 10-15 minuter.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire