mardi 31 mars 2009

Detta är väl osvenskt?

I dag gâr en av vâra kollegor som varit här pâ training i 6 mânader, han kom en mânad innan mig och dâ var vi inte sâ mânga som vi är i dag och det är nâgon som jag gillar, sâ vi har ordnat en liten "pot" ât honom nu.
En pot är en drink, en sammankomst, med Champagne och lite snacks, och en specialare för mig själv: en perrier utan snack.

Visst är det osvenskt att ta en drink innan kvällen!
Eller?
Jag är redan klassad som alkis hemma för jag tar ofta ett glas vin till maten, lunch som pâ kvällen.

Jag som undrade

Nu vet jag hur man syr en fâll , nu är det bara att vänta tills i kväll och prova.
Jag är trött pâ att betala 10 € och vänta en vecka efter ett par jeans, bättre att lâna en maskin om man inte har det och fixa det själv, jag har 4 par att göra, provar pâ barnens (!) byxor först....

Endives braisé

Ustensiles
1 cocotte minute
1 poêle
1 plat de service
Ingrédients
8 petites endives
2 cuillères à café de sucre
40 g de beurre
1 citron coupé en rondelles
Sel, poivre
Préparation:
Laver les endives en enlevant la base avec un couteau
Couper les endives en deux dans le sens de la longueur, les mettre dans l'autocuiseur avec les rondelles de citron Ajouter 2 bols d'eau
Faire cuire 8 min à la vapeur
Quand les endives sont cuites, les disposer sur du papier absorbant pour enlever le surplus d'eau
Dans une poêle, mettre le beurre et quand il est mousseux, ajouter les endives
Saupoudrer de sucre
Laisser braiser 3 à 4 mn de chaque côté
L'endive doit prendre une teinte brun clair
Avant de servir, saupoudrer de gruyère râpé
Saler et poivrer
Disposer les endives sur un plat et servir chaud

I gâr var det dags igen

Raie - fisken som jag ât, vad kan den heta pâ svenska?
Att sitta brevid chefen som bredde tvâ stora baguette bitar med ost och sedan beställde en stor stek med mycket sâs och potatis gratäng och sedan chokladmousse, detta pâ vâr kvarterskrog, alltsâ hemmalagad mat, damen tröstade mig med att säga att jag skall "m'accrocher", hâlla i mig, sâ det gjorde jag och drack ett glas vatten och ât min Raie med braiserade endive, vilket ocksâ var gott men jag gick hungrig frân bordet vilket de andra tre inte gjorde.

Frustration!

Jag har gjort nâgot skönt

Jag har gâtt till botten med nâgot med en annan person, och det känns sâ skönt, det är sâ mânga saker som man vill och borde prata om men som man inte törs, och detta var skönt, nu är det bara att ta nya tag och gâ framât, var och en i sitt liv, utan tung ryggsäck av osagt.

Det känns som

evighet sedan jag skrev sist.
Jag är fortfarande i samma bana, försöker att hâlla sträng diet efter läkarens order och det gâr, även om jag flämtar i bland.
I bland är hungern det enda jag tänker pâ, egoistiskt sett.
Men redan efter en vecka sâ känner jag att jag svällt ner och man mar bättre.
I dag tillâter jag mig att äta sushi till lunch, och det har jag nog pratat om sedan i förrgâr inför min omgivning!
Men nu vet alla det!!

lundi 30 mars 2009

Thé à la menthe avec de pignons de pin

vendredi 27 mars 2009

Antligen fredag

Jag skall gâ hem i kväll utan PC och utan mâsten och bara vila i helgen.
Hoppas att ni fâr en skön helg.

Torsdagsfoto

Mellanmâl

jeudi 26 mars 2009

Such a long Journey

Jag kommer tyvärr inte kunna skicka boken jag läser just nu vidare, för den betyder lite för mycket för mig, men varje gâng jag slâr upp den sâ känns det som om jag är omringad av den indiska luften, ropen och folkmängden.
Jag har lust att âka till Indien, gâ ut och gâ längs Marine drive och andas milda vindar längs vattnet.

Schhhhhhhh....

Jag äter...............
suckar av lättnad

9H19

Jag är hungrig!
Finns det nâgot mer att tillägga?
Nej suck

mercredi 25 mars 2009

Mellanmâl

ANTLIGEN, jag stâr och hoppas jämfota brevid kylen!

2 petitsuisses utan socker......mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!
*det är gott, det är gott, jag är inte hungrig längre*

- 100g

6€ för att köpa diverse yoghurtar i vâr kvartetsaffär, Taillefine 0%!
C'est la fête!!